onsdag 11. april 2012

Vår og Påske arbeider

Arbeid med vegetativ stil - små plantegrupper / sammenplantninger av et lite utvalg av vårens vakre planter. Påske/vår bukett og dekorasjon arbeider før påsken.
Alle måtte lage en kule med gule påskeliljer, disse satte du sammen tett og tett, og når det blomster blir det en tett kule. 

Dekorasjon:
Materialer:
rose
ranukel
voksblomst
limonium
galax
fressia
påskelilje
pistasj
Bukett:
Materialer:
nellik
perleblomst
fressia
underlag
galax
pistasj
roser
Vegetiav stil:
Naturlig, vokse måte, du tenkter hvordan blomstene du velger vokser naturlig, du sette dem for ekspemel ikke i radial grupperingsteknikk. Du kan bruke materialer som kommer fra naturen, og la deg inspirere fra naturen.

Framgangsmåte for sammenplantingene:
tenker på: bruk av farger og sort av blomster som kan stå sammen, med tanke på stell også. tenker på måten den vokser på, slik at det alltid det vil se fint ut. brukte gåsunger, får å få en lite ekstra kjennetegn av påsken og vårstemning. 

Kompetansemål:
- utprøving av andre teknikker(ekspermentering)

Valgte stil (dekorativ):
mye sorter
fargekontraster
mye kontraster
dekorative blomster(gjør mye av seg)
mye blomster/sorter
ulike linjer, og overflater skaper spenning
Materialer:
Påskelilje
Gåsunger
Perleblomst
bjørkgreiner

Utprøving på dørdekor/veggdekor og liknende.

Egenvurdering:
Bukettt: satt sammen med underlag, og deretter lagt inn all grønn materialer først før du setter i blomster. Jeg satte i hoved blomsten først, får å kunne se hvordan jeg skal klare å framheve den best mulig, og beholde den yrtre form. Jeg er fornøyd med fargebruk, valgte å ta hvit som dominans i farge,  sammen me mye grønne friske farger.Dominas i form er runde former, klart fra knoppene til Fressia´en Og røttene til  perleblomsten. Har med fressia´en for å få en liten kontrast i farge, påske stemning. Selv om hele arbeidet er det, med tanke på bruk av blomster sorter. Linjene fra perleblomster gjør det spennende å se på, og du får en klart retning på hvordan den yrte formen går. Galax bladene roer ned alle di urolige materialene, det samme gjør Fressia´en.
Dekorasjon: Her er det en oasis potte, med oasis i, startet også med grønne materialer først, deretter hoved linjene i arbeidet, som skaper den rette formen den skal har og ud er ute etter. i dette tilfelle er det en rund form, dette avklarer jeg med hjelp av den sterke fargen fra ranuklene og rosene. Har med limonium for å skape kontrast. 

Oppsett hvordan jeg gjorde det med sammen plantinger.
Lecakuler, i bånden deretter jord. satte blomstene ned i jorden. 
Her lagte jeg en liten dekor med bruk av en mosekule og limte på gåsunger, får å få påskeutrykk.
Her er resultatet, en sammenheng med potte og blomster.
En annen sammenplanting, men gåsunger satt nerdi får å få høyde på det. Og føyd til bjørnegress for å roe ned all den urolige materialer.
Eksprementering med propper, tråd, ståltråd med hjelp av båremaskin. 

Lisbeth Moi

1 kommentar: